Geocoin

En geocoin er en type reisevenn. Reisevenner finnes i alle mulige størrelser og fasonger. Den typen reisevenner som omtales som geocoins, har mange likhetstrekk med mynter.

En geocoin håndteres på akkurat samme måte som andre reisevenner. Hvis du ønsker å lese mer om hvordan du håndterer en geocoin, bør du lese sidene om reisevenner generelt.

Hva er en geocoin?

En geocoin har mange likhetstrekk med en mynt. De aller fleste geocoins er laget av metall, men det finnes også noen laget av glass, leire, keramikk og lignende. Mange geocoins er runde, men det finnes også geocoins som er firkantede, trekantede, formet som en bil, et dyr, eller lignende. De aller, aller fleste geocoiner er flate, men noen svært få er tredimensjonale. Størrelsen varierer også: Noen er så små som et kronestykke, mens de største såvidt får plass i håndflaten din.

En geocoin er vanligvis veldig dekorativ. Når man sender en geocoin ut på reise, står den vanligvis for seg selv, i motsetning til TB-tagger, som ofte er festet til andre gjenstander.

Motivene på geocoins kan være nesten alt mulig. Mange motiv har med geocaching å gjøre, eller har geografisk tilknytning. Noen geocachere lager personlige geocoins, som illustrerer en selv eller ens interesser. Man finner også geocoins med naturmotiv, historiske motiv, dyr, mat, komiske tegninger, sitater/dikt, non-figurative motiv - kort sagt, nesten alt. Motivene må alltid godkjennes av Groundspeak før myntene produseres. Groundspeak krever at motivene skal være familievennlig, og at opphavsrett er ivaretatt. Av den grunn finner man f.eks. ikke sporbare geocoins med Disney-motiv.

Geocoins kan reise rundt fra cache til cache på samme måte som TB-er. Men ettersom geocoins ofte er svært dekorative, er de populære samleobjekter. Vil du samle på geocoins, må du kjøpe dem selv. Det er ikke tillatt å beholde en geocoin som du finner i en cache. De som samler på geocoins, viser gjerne fram samlingen sin på eventer, slik at andre geocachere kan logge geocoinene som discovered. Mange av de som samler på geocoins, bytter også gjerne geocoins med andre samlere.

En annen forskjell fra travel bugs, er at hver type geocoin kan ha et unikt ikon. Ikonet vises under trackables på profilsiden på geocaching.com. En del geocachere liker å samle opp flest mulig forskjellige ikoner på profilsiden sin, og er derfor ivrige når det gjelder å logge geocoins som discovered. Ikke alle geocoins har et unikt ikon - dette er en valgfri tjeneste som den som produserer coinen må betale for, og noen velger å la være.

Det finnes geocoins som ikke er sporbare. Disse er å betrakte som signaturting eller bytteting. Men før du slår fast at en geocoin ikke er sporbar, let nøye etter en sporingskode og en tekst ala "Trackable at geocaching.com". Ofte er dette å finne langs kanten av geocoinen.

 

Se også

Innholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.