Palatka

Palatka
Lynlåspose (ziplock-pose) forsterket med gaffatape
Se også: Lage Palatka

En palatka er en geocache-beholder som er en vanlig lynlåspose (ziplock-pose) forsterket over det hele med gaffatape eller tekstiltape. Inne i posen er det også gjerne tapet fast en eller flere magneter. Er posen utsatt for regn, er det lurt å henge den opp ned så ikke vannet kommer inn i åpningen – bare husk å lukke den godt, så ikke innholdet ramler ut.

Det sies at denne typen cachebeholder først ble lagt ut i området rundt Palatka i Florida, men palatka (палатка) er også det russiske ordet for telt.

Hvordan angi størrelsen på en palatka

Mange opplever det vanskelig å angi størrelse for en palatkacache. Groundspeak sine definisjoner passer bedre på mer tredimensjonale bokser. En palatka kan ha relativt stor flate, men har som regel lite volum.

De vanligste palatkacachene har bare plass til en loggbok, kanskje en blyant, og kanskje en geocoin. I slike tilfeller bør man velge størrelsen micro. Groundspeaks definisjon av mikro-cache sier Less than approximately .1 L – typically containing only a logbook or a logsheet.

Større palatkaer har kanskje rom for reisevenner, noen få bytteting m.m. I slike tilfeller velger man ofte størrelsen other, og så oppgir man i introduksjonen at cachen er en palatka. Det viktigste er å gi et hint om hva slags beholder man skal lete etter.

Se også


En medium størrelse palatka.

En medium størrelse palatka.

Innholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.