Adopsjon

Adopsjon av cache

En person kan adoptere en cache fra en annen person. Den som eier cachen må fylle ut siden http://www.geocaching.com/adopt/ ved å skrive inn gc-koden til cachen. Deretter dukker det opp en side hvor man fyller inn nick'et til den som skal overta cachen. Man trykker på en knapp og så kommer det en epost til den nye eieren med en link man klikker på for å adoptere. Enkelt og greit!

Det er bare eier av en cache som kan adoptere den bort! Reviewer har ikke mulighet til å bistå med adopsjon.

Hvis du har en eller flere cacher du gjerne vil adoptere bort så kan du spørre på Facebook gruppene, se kontaktpunkter. Det finnes også en tråd om bort-adopsjon av cacher på forumet hvor du kan annonsere etter folk som vil overta.

Adopsjon kan være et alternativ hvis en cache i nærheten av der du bor blir dårlig vedlikeholdt og du synes det er dumt, f.eks. fordi cachen ligger på et fint sted. Et alternativ til adopsjon er at cachen blir arkivert og du (eller noen andre) legger ut en ny. Er cache-boksen allerede borte vil den sansynligvis bli arkivert av reviewer etter en stund, spesielt hvis noen tar jobben med å skrive en "Needs Archiving" log. Evt. kan dette få eier til å skjerpe seg og fikse opp cachen igjen.

Du kan også aktivt ta initiativ til adopsjon ved å sende en melding til eieren og spørre pent om det er interesse for at du adopterer.

Adopsjon av reisevenn

Adopsjon av reisevenner er ikke like vanlig som adopsjon av cacher, men kan være aktuelt f.eks. dersom man har aktivert en reisevenn som man ikke har sendt ut, men som man ønsker å gi bort, eller dersom man ønsker å fjerne en reisevenn fra profilen sin.

Metoden er akkurat den samme som for geocacher: Benytt http://www.geocaching.com/adopt/ og skriv inn referansenummeret som du finner på cachesiden (Use TBxxxxx to reference this item). Merk at referansenummer ikke er det samme som sporingsnummer. Adopsjon vha. sporingsnummer vil ikke fungere.

Eksterne lenker

Innholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.