TB-race

TB-race
Konkurranse mellom reisevenner, om å reise fra cache til cache for å komme først fram, reise lengst e.l.
Se også: Reisevenn

Et TB-race er en konkurranse mellom reisevenner som tilhører ulike geocachere, og som er sendt ut på reise fra geocache til geocache. Ulike TB-race har ulike regler, men ofte dreier det seg om:

  • å komme først fram til en gitt geocache
  • å reise flest mulig kilometer innen en gitt dato
  • å flyttes av flest mulig geocachere
  • å besøke alle landets fylker raskest mulig
  • ... eller kombinasjoner av disse.

Et TB-race arrangeres av en eller flere geocachere. Norske TB-race annonseres ofte på forumet på gcinfo.no. Mange TB-race benytter nettsiden TB-run.com for å holde orden på deltagerne. Der finner man også internasjonale TB-race som man kan melde seg på til.

De fleste TB-race er åpne for alle som ønsker å delta, men noen ganger settes det begrensning på antall deltagere.

Reisevennene som skal delta kan vanligvis være av valgfri type (geocoins, travel bugs, travel tag, etc). Ofte kreves det at reisevennen ikke har vært aktiv (reist fra cache til cache) før racet starter. Noen ganger plasserer geocacherne som deltar selv ut reisevennene sine, i en geocache man velger selv. Andre ganger skal reisevennene sendes eller overleveres til arrangøren, slik at alle reisevennene som deltar i racet starter fra samme sted til samme tid.

Noen TB-race har premier til de som kommer først, typisk en uaktivert reisevenn. Men som regel er hensikten med et TB-race først og fremst underholdning, eventuelt heder og ære.

Eksempler på pågående og avsluttede norske TB-race:

Innholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.