Papirløs geocaching

Papirløs geocaching (engelsk paperless geocaching) vil si at man geocacher uten å ha med seg cache-informasjonen på papir. Før i tiden, før mobiltelefoner og GPS-er hadde støtte for å lagre cacheinformasjonen, viste GPS-ene bare koordinatene og GC-koden. Da var det vanlig å ha med seg papirutskrifter når man skulle cache. Dette gjaldt første og fremst multi-cachermystery-cacher og andre cachetyper der finale-cachen ikke ligger på de oppgitte koordinatene. Etter hvert som mobiler og GPS-er har fått støtte for å lagre cacheinformasjonen, er papirløs geocaching blitt mer vanlig.

Selv om GPS-er støtter papirløs geocaching, er det ikke sikkert at absolutt all informasjon på cachesiden kommer med på GPS-en. F.eks. er det noen GPS-er som ikke viser cachens attributter.

Fremdeles er det geocachere som har med seg papirutskrifter av cachesiden på tur. Det er lettere å lese fra papir enn en liten skjerm, og på papiret kan man lett notere seg informasjon underveis. Det er også en del som geocacher med GPS-er som ikke støtter papirløs geocaching.

Eksterne lenker

Innholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.