Gjemmested

Litt om gjemmesteder:


 • Tenk hvorfor vil du ha en cache her?
  «Når du går for å gjemme en geocache, bør du tenke gjennom hvorfor du bringer andre til det stedet. Hvis den eneste grunnen er geocachen, bør du finne et bedre sted.» – briansnat (briansnat er en av personene som jobber for Groundspeak/Geocaching.com)

 

 • Velg et passende stedSørg for at plasseringen er hensiktsmessig. Unngå områder der cachen kan forveksles med en bombe, som en bro eller en flyplass. Unngå områder nær skoler eller lekeplasser, hvor cache letingen kan bekymre foreldre eller skolens ansatte.


 • Tenk nærhet
  cachen må være minst 161 meter fra andre cacher. Bruk planleggingsverktøy kartet for å sjekke plasseringen. Verktøyet markerer stedene som allerede er tatt av andre cacher. Det vil imidlertid ikke fortelle deg om skjulte veipunkter. For å være helt sikker, kan du spørre Reviewer om en plassering er tilgjengelig.


 • Få tillatelse fra grunneier før du skjuler en cache. Noen områder er privat eiendom, eller tillater ikke geocaching. Region Geocaching Politikk Wiki er en utmerket ressurs for restriksjoner i vårt område.


 • Ikke ødelegg eiendom eller naturen
  Ikke skad, vandaliser eller ødelegg andres eiendom mens du skjuler din cache. Dette inkluderer privat og offentlig eiendom likt.Ikke skade miljøet. Skruing eller boring i et levende tre vil føre til at insekter og sykdommer kommer til. Ikke grav et hull for å begrave en cache helt eller delvis


 • Unngå kommersialisering og agendaer

  Ikke bruk cachen for å fremme kommersielle interesser eller agendaer. Les mer om kommersielle retningslinjer.

  Noen ganger brytes disse retningslinjene utilsiktet. For eksempel ønsker du å fortelle dine geocaching venner om din favoritt kaffebar. Du eier ikke butikken, og vil ikke få økonomisk fordel. Likevel er resultatet at du annonserer for en virksomhet.

  Geocacher kan ikke kreve eller oppfordre spillere til å plassere flere cacher. Dette er også ansett som en agenda. For eksempel "Finn denne cachen, deretter plassere en annen cache i serien."