Sauda

Sauda Geocoin
Lanseringsår:2017
Tema:Geografi, Haugalandet, Sauda
Initiativtager(e):BEKA 21, Beate & Øyvind Kaurstad
Størrelse:43mm i diameter (1,75")
Coinnummer:9820
Ikon:

SETT INN BILDER AV IKONER HER

Bestilles fra:BEKA21
Mer informasjon:

Design

Ideen til denne coinen hadde BEKA21 selv. Hun har tatt utgangspunkt i Haugalandet. Haugalandet består av 9 kommuner; Haugesund, Karmøy, Tysvær, Vindafjord, Etne, Sauda, Utsira, Bokn og Sveio. Dette er coinen fra Sauda kommune.

Tauet rundt coinen symboliserer at kysten og båter er sentralt her i området fra gammelt av.

Det er planer om å lage en coin fra hver kommune, totalt 9 coiner. Dette er coin nr. 9 i serien.

 

Forside

På framsiden er det kart over Haugalandet med navnet på kommunene rundt. Kommunenavnene vil rotere etter hvilken kommune coinen er fra.

 

Bakside

Sauda Fjord Hotel er et gammelt herregårdshotell som ble oppført i 1914, som rekreasjonssenter for velstående. Etter omfattende restaurerings- og oppussingsarbeid fremstår hotellet i dag som en perle av de helt sjeldne. Hotellet har tre etasjer. Ved hotellet er det gode parkeringsmuligheter, også for busser. Hotellet ligger i landlige omgivelser med vakker utsikt over Saudafjorden, i Saudasjøen 4 km. fra Sauda Sentrum. Ca. 10 minutters kjøring til Sauda skisenter og andre merkede skiløyper. Hotellet er hjemsøkt av et spøkelse kalt "Obersten". Dette er ifølge ansatte ved hotellet et gjenferd av en avdød oberst som tok sitt eget liv i tredje etasje på rom 315. 

Sauda er en kommune i Rogaland som består av Sauda by og omland rundt Saudafjorden i Ryfylke. Kommunen grenser i vest mot Etne, i nordøst mot Odda og i sør mot Suldal. I nord løper fylkesgrensen mot Hordaland, og Sauda er Rogalands nordligste kommune.

Saudas næringsliv er, i likhet med andre industristeder på Vestlandet, primært sett basert på metallforedling. I motsetning til de fleste rogalandskommunene, er ikke Sauda preget av jordbruk. I 2010 fikk 82 jordbrukere statlig tilskudd. Til sammenligning fikk 77 jordbrukere i Stavanger, som er en arealmessig langt mindre og tettere befolket kommune, tilskudd.

I 1998 fikk Sauda bystatus, etter et kommunevedtak. Største tettsted i kommunen er Sauda med 4 263 innbyggere per 1. januar 2017, som inkluderer stedet Saudasjøen. Øvrige tettbebygde steder er Svandalen og Hellandsbygda. Saudas befolkning er konsentrert rundt tettstedet i enden av fjorden, som har en bymessig infrastruktur. Sentrum, Fløgstad og Åbøbyen har gateløp som er lagt opp av byplanleggere.

Versjoner


VersjonSamlerinfoOpplagMetall(er)Emalje/farge(r)Annet

Antikk SølvRegular Edition (RE)45Antikk sølvIngen

Antikk KobberRegular Edition (RE)40Antikk kobberIngen

Antikk GullRegular Edition (RE)40Antikk gullIngen

Svart NikkelLimited Edition (LE)15Svart nikkelIngenInnholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.