Vindafjord

Vindafjord Geocoin
Lanseringsår:2017
Tema:Geografi, Haugalandet, Vindafjord
Initiativtager(e): BEKA 21, Beate & Øyvind Kaurstad
Størrelse:43mm i diameter (1,75"), 2mm tykk
Coinnummer:9341
Ikon:

SETT INN BILDER AV IKONER HER

Bestilles fra:BEKA21
Mer informasjon:


Design

Ideen til denne coinen hadde BEKA21 selv. Hun har tatt utgangspunkt i Haugalandet. Haugalandet består av 9 kommuner; Haugesund, Karmøy, Tysvær, Vindafjord, Etne, Sauda, Utsira, Bokn og Sveio. Dette er coinen fra Vindafjord kommune.

Tauet rundt coinen symboliserer at kysten og båter er sentralt her i området fra gammelt av.

Det er planer om å lage en coin fra hver kommune, totalt 9 coiner. Dette er coin nr. 8 i serien.

 

Forside

På framsiden er det kart over Haugalandet med navnet på kommunene rundt. Kommunenavnene vil rotere etter hvilken kommune coinen er fra.

 

Bakside

Olalia turisthytte ligg på 467 m.o.h.

Den gamle Olalihytta stod ferdig i 1939, og turistforeningen erfarte straks at en magnet på folket var realisert. Alt første sesong var det 964 overnattinger og mange tusen dagsbesøkende. Sentralt plassert i fjellheimen på indre Haugalandet, og i lett terreng, var hytta tilgjengelig for heile regionen. Fra Opheim i Ølen og Helgeland i Sandeid, eller fra Rus på Etne-sida, er du framme på rundt en time uten å svette for mye.

 

1960-talet og deler av 70-åra var kronåra i den lange historia. Vintrer med mye snø, trekk store folkemasser på ski opp i et fjellområde som passer godt for småbarnsfamilier. Når den 1,5 km lange veien opp fra riksvegen ved Opheim stod ferdig med parkeringsplass til 250 biler, tok bruken seg virkelig opp. Helt frem til 1979 hadde turisthytta betjening om vinteren, men senere var det dugnadsbasert service i helgene.

Da prosjekt «Olalia Fjellstove 2014» var godt i gang, starta den nye folkevandringa. Turstien som var oppgradert til en anleggsvei i en delvis ny trasé på 5,5 km, fikk også fart på folket utenom vintersesongen. Gamle og unge begynte og traska i vei på beina. Ikke bare en gang; for svært mange er dette blitt den nye faste turruten. Familier med barnevogn, joggere, syklister, ryttere på hest, og til om med rullestolbrukere, har i høst og denne våren vært blant brukerne.

Den nye hytte og turvegen ble åpnet sommeren 2014. Det er lett terreng. Hytta ligger ca. 100 m høyere enn parkeringsplassen. Litt stigning opp til det lille vanet "Tosko". Ved "Tosko" er du ca. halvveis og terrenget endrer seg fra skog til åpent område. Veien går forbi "Ongelsvatnet", og det siste stykket inn til hytta er stort sett nedoverbakke.

Versjoner


VersjonSamlerinfoOpplagMetall(er)Emalje/farge(r)Annet

Antikk SølvRegular Edition (RE)45Antikk SølvIngen

Antikk KobberRegular Edition (RE)40Antikk KobberIngen

Antikk GullRegular Edition (RE)40Antikk GullIngen

Svart NikkelLimited Edition (LE)15SvartIngenInnholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.