Hvordan bruker jeg GSAK til å sortere og ordne geocacher?

Dette er en gjennomgang av hvordan du kommer i gang med å bruke GSAK til å overføre waypoints til din GPS-mottaker. Programmet kan mye mer enn dette, men dette er bare en veiledning for å komme i gang. Nederst finner du lenker for litt mer avansert bruk.


Før du går i gang


For å få mest glede av GSAK, må du betale for å bli Premium member på geocaching.com. Med det får du lov til å opprette pocket queries og laste ned GPX-filer. Det koster 3$ for en måned eller 30$ for et år.

Du må også betale for GSAK. Dette koster 25$, men de første 21 dagene kan du prøve programmet gratis, deretter kommer det irriterende skjermbilder du må vente på.

Start eventuelt med å betale for premium membership på geocahcing.com i en måned, og lek med GSAK i den gratis prøveperioden for å se om det er noe for deg.

De første skrittene


Først skal du laste ned og installere GSAK. Gå inn på gsak.net og trykk på lenken Download version X.Y.Z (hvor X.Y.Z er versjonsnummeret)

Installer programmet, assosier GPX- og LOC-filer med GSAK, ikke importer sample-databasen. Du er nå klar til å ta GSAK i bruk.

Importer cacher til databasen


Når du åpner GSAK, har du en tom database. Det første du må gjøre, er å importere noen cacher du kan leke med. Du kan importere cacher enkeltvis ved å gå inn på cachens side og trykke på knappen GPX eXchange File. Men ønsker du mange cacher i din database, vil det ta for lang tid å importere dem enkelvis. Du ønsker derfor i stedet å bestille pocket query-filer, som inneholder data om opptil 1000 cacher.

Bestill din første pocket query


Først må du bestille en pocket query på geocaching.com. For å gjøre det kan du følge forklaringen på siden om pocket queries. Her står det hvordan lage sin første pocket query.

Importer pocket queries i GSAK


Siste versjon av GSAK lar deg hente pocket query-filene direkte hos geocaching.com - du behøver ikke å laste dem ned fra websiden eller på mail først. Åpne GSAK-menyen Geocaching.com access og velg Download pocket queries. Da vil du få opp en liste over dine ferdige pocket queries. Så kan du velge hvilke du vil laste inn i GSAK. Det kan ta litt tid å hente ned og laste inn 1000 cacher, men du får grei tilbakemelding om at programmet jobber med innlastningen.

Hva gjør man når alle cachene er lastet inn i GSAK?


Da kan min filtrere, sortere og ordne...

Andre Veiledninger til GSAKInnholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.