Kan jeg logge en cache flere ganger?

Av og til hender det at du besøker samme cache flere ganger, kanskje fordi det passer å legge en Travel bug i den, kanskje er du med noen geocache-venner som ikke har vært der før, eller ganske enkelt så passerer du tilfeldigvis forbi. Da blir spørsmålet: Kan jeg logge hvert besøk?

Det generelle svaret er nei. Du skal bare logge 'Found it' én gang per cache. Siden hvert funn teller med i statistikken over ditt antall funn, så er det juks å logge samme cache flere ganger, selv om det rent teknisk er mulig å gjøre det. Husk også at

 • Det er loggen din i loggboka i selve cachen som teller, uavhengig hva du gjør på nettet
 • Logger du samme cache flere ganger på nettet, vil du kunne få en av loggene dine slettet av cacheeier

Groundspeak kom den 31.Mars 2017 med nye endringer på regler og muligheter for logging, utdrag gjengies her:

 • Som du kanskje har lært fra en Reviewer, fra facebook eller fra en av våre API-partnere, tidlig i midten av april, begynner vi å håndheve endringer i loggreglene gjennom brukergrensesnittet på Geocaching.com og Geocaching®-appen. Endringene trer i kraft for autoriserte utviklere 8. mai 2017.
 • Cache-eiere vil ikke lenger kunne logge et Funn, DNF, Webcam Photo Taken, Trenger Arkivering, eller trenger vedlikehold på sine egne cacher. Event eiere kan imidlertid logge en deltok eller vil delta på sine egne Eventer.
 • Cachere vil ikke lenger kunne logge mer enn 1 (et) Finn, deltok, Webcam Photo Taken, eller vil delta per cache. Cachere vil fortsatt kunne endre et notat til et funn hvis de ikke allerede har logget et funn på cachen.
 • Disse endringene er ikke tilbakevirkende. Tidligere logger påvirkes ikke.
 • Geocaching HQ vil ikke gjøre unntak for disse loggreglene for spesifikke cacher.
 • Vi tror at disse endringene vil strømlinjeforme kjerneloggstrukturen i spillet, adressere forespørsler om disse endringene fra fellesskapet, og redusere forvirring for våre nyere fellesskapsmedlemmer.
 • Vi deler flere detaljer i de kommende ukene.

Endringer har allerede skjedd i den offisielle appen, der har bla. CO'er pr 15.April 2017 ikke lengre mulighet til å logge funn på egne cacher, bare vedlikeholds logger...


Kan jeg logge flere besøk på samme event-cache?

Vel, derom strides de lærde. Når du har vært med på et event så logger du dette med 'Attended' på nettet, og dette vil telle med i statistikken din over antall funn. De fleste eventer skjer bare én gang på ett bestemt tidspunkt, men noen er gjentakende. Et eksempel på sistnevnte er såkalte Stammtisch, f.eks. Stammtisch Oslo. Dette er eventer som gjentas f.eks. hver måned eller én gang i året, og spørsmålet blir da: Dersom jeg besøker et slikt event flere ganger, kan jeg da logge 'Attended' hver gang?

Her er det altså ulik praksis, og det er vanskelig å gi noe autoritativt svar. Her er derfor noen argumenter for og mot:

Argumenter for å logge 'Attended' hver gang en besøker et gjentakende event:

 • Når ett og samme event gjentas f.eks. hver måned så er dette likevel å betrakte som selvstendige arrangementer, og da er det naturlig å logge 'Attended' på hver og en av dem.
 • Det kan være interessant i seg selv å ha en sporbar logg over hvert besøk. Da kan man f.eks. se hvor mange som var på ett enkelt tisch eller se hvor mange tisch en gitt bruker har vært på.

Argumenter for å bare logge 'Attended' første gang:

 • Hovedregelen er jo hel klar: En cache (med en gitt id, f.eks. GC10D2X) skal bare logges én gang, og dette må dermed gjelde for event-cacher også.
 • Poenget med geocaching er jo å finne cachen, og dersom du først har besøkt et event, så er den funnet; du kan ikke finne samme cache flere ganger!

Innholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.