WherIGo på iPhone

Googler man WherIGo og iPhone får man mye motstridende info, blant annet at det ikke går. MEN det gjør det. Her er en engelsk forklaring, som er testet og tatt utgangspunkt i for det som står her: http://www.westozgeocaching.net.au/what-is-geocaching/how-do-i/how-to-wherigo/


Det første du må gjøre er å gå til AppStore og søke opp WherIGo appen:


For å bruke denne må man laste ned såkalte "cartridger". En cartridge er en tur, og hver WherIGo cache har tilknyttet seg en slik cartridge. Her er hvordan man laster ned en cartridge:

Åpne Safari (den virker, har ikke testet andre nettlesere) og gå til wherigo.com. Her logger du inn med geocacher-kontoen din.

Teksten er veldig liten - beregnet for PC - så du må zoome inn med mindre du har veldig søte små fingre og godt syn.

Hvis du er i nærheten av WherIGo-cachen kan du velge "Nearby Cartridges" og få en liste hvor du forhåpentligvis finner den du skal bruke. Hvis du er et annet sted kan du søke på eier/den som har laget cartridgen med geocacher nick, for eksempel "Mostly Moose". Da får du en liste over det han/hun har laget.

Her er en typisk liste:

Choose your cartridge

Klikker du på navnet til cartridgen så kommer du til en side som presenterer den.

Look at the cartridge listing

Her skal du velge "Download" og da får du igjen opp en ny side:

Download it

Oppe til venstre kan du velge format for nedlasting. Her skal du velge "Pocket PC Device" (VIKTIG) og så kan du velge "Download". Så får du valg om å åpne den i WherIGo:

Gjør det... og så vil den bli installert i WherIGi appen.

I appen finner du en liste over cartridger

The cartridge screen

Her kan du velge en og kjøre i vei! Vil du ha en cartridge fjernet sveiper du bare fra høyre mot venstre og får opp en "delete"-knapp.

Når du starter en cartridge kan du få beskjed om å gå nærmere startpunktet, men ellers er det bare å følge instruksjonene. God tur!

Innholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.