Chirp/NFC

Chirp


En chirp er en liten, batteridrevet sender som kan sende data til GPS-er. Dersom GPS-en støtter chirp, og GPS-en er stilt inn på å søke etter chirp, vil den oppdage om det er en chirp i nærheten. Når GPS-en oppdager en chirp, kommuniserer GPS-en og chirpen, og GPS-en henter over dataene som er lagret på chirpen.

En chirp kan f.eks. inngå som en del av en mystery-cache eller multi-cache, der et av trinnene går ut på å motta dataene fra en gjemt chirp. Dataene fra en chirp kan f.eks. være koordinater til neste sted man må innom.

Chirp er et produkt fra Garmin.

Eksterne lenker


NFC


NFC (forkortelse for Near field communication) er en teknologi som gjør det mulig for to elektroniske enheter å kommunisere trådløst med hverandre. NFC fungerer bare over korte avstander – ikke mer enn 4–5 cm.

I geocaching-sammenheng er de to enhetene vanligvis en NFC-chip og en mobiltelefon eller GPS med støtte for NFC. Ikke alle mobiltelefoner eller GPS-er støtter NFC, så sjekk om din mobil/GPS har støtte for NFC før du forsøker deg på en cache som bruker NFC.

For å sjekke om en mobil støtter NFC, se i mobilens instillinger. Der er gjerne en knapp eller bryter for å aktivere/deaktivere NFC.

Eksterne lenker

Innholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.