Hva er Gsak?

GSAK står for Geocaching Swiss Army Knife og er et nyttig offline verktøy for å administrere alle cacher du er interresert i å ha oversikt over. GSAK lar deg ha flere databaser over cacher på din egen PC og lar deg se på, sortere og søke etter cacher på en mye enklere og raskere måte enn om man gjør på nettet. Du kan også eksportere cacher til mange forskjellige format for å se dem i kart, overføre til GPS m.m.

For å ha glede av GSAK bør du være Premium member på geocaching.com så du har lov til å kjøre Pocket Queries. Dette gir deg mulighet for å laste ned samlinger av cacher til din egen PC og så kan du se på samlingene, sortere dem etc. ved hjelp av GSAK.

Systemkrav: GSAK er kun tilgjengelig på nyere Windows maskiner. Den finnes IKKE for Mac eller Linux.

GSAK er laget av en person som heter Clyde og han er veldig hjelpsom og grei og programmet kommer i stadig nye versjoner. GSAK kan prøves gratis i 21 dager, men så begynner programmet "å mase" (nag screen m.m.). I skrivende stund koster GSAK $30.

GSAK er i utgangspunktet ganske enkelt å bruke, men man har samtidig utrolige mange muligheter som gjør at det kan virke komplisert. Det har bl.a. et eget makrospråk som setter deg i stand til å gjøre akkurat det du ønsker med cachene du ønsker en oversikt over, men da krever det også at man setter seg inn i bruk av makrospråket, som sikkert kan være litt vanskelig tilgjengelig for mange. Da er det fint at det er mange som har laget gode makroer som andre kan dra nytte av. Det meste av dette finnes på det internasjonale GSAK forumet.

Fordi GSAK er så nyttig og mye brukt, samt har veldig mange muligheter for søking, ordning etc. så finnes det mange sider her på Wiki'n som er relatert til GSAK. For å få en oversikt så klikk på "GSAK" ordet i listen over kattegorier.

Innholdet er tilgjengelig for privatpersoner under CC BY-NC-SA 3.0 Creative Commons Navngivelse Ikke-kommersiell Del på samme vilkår. Husk link til oss.

Alt kommersielt bruk skal på forhånd godkjennes. Ta kontakt med Geocaching i Norge før bruk.